divendres, 30 de desembre del 2011

Educat 2.0 i Pearltrees

EDUCAT 2.0 

Podem definir l'Educat 2.0 com a un programa que té l'objectiu de potenciar l'utilització d'eines digitals a l'aula per fomentar l'aprenentatge.

Segons la Xarxa docent Educat 2.0 hem d'aconseguir els següents objectius:
1. Oferir suport i acompanyament didàctic i pedagògic al professorat que participa en el projecte eduCAT 2.0.

2. Oferir informació rellevant relacionada amb els aspectes docents i de gestió d'aula amb eines TIC i recursos digitals.

3. Compartir i difondre coneixements i experiències entre tots els docents participants.

4. Crear una comunitat de pràctica orientada a l'aprenentatge entre iguals.


PEARLTREES

Aquest programa en xarxa ens permet crear arbres amb continguts en línia que, més tard, podem publicar. És una altra manera d'organitzar tota la informació d'un tema i, també, molt eficaç.

Mica en mica, anem creant arbres i, dins dels arbres, van apareixent perles que van agrupant-se entre elles. Totes les perles contenen enllaços que, normalment, són públics per a tothom. A més, tots els nostres arbres podem compartir-los via Facebook o Twitter ja que al finalitzar l'arbre pots publicar-loa les xarxes socials.


Aquests arbres poden ser més simples o més complexos. Alguns exemples:

1.                                                                               2.













Per concloure, podem dir que l'Educat 2.0 és un programa interessant ja que ens serà molt útil i, a més, ens permet anar més enllà que un simple llibre de text, és a dir, podem trobar vídeos o activitats, entre d'altres, que ens ajudaràn a millorar les nostres classes.

Per una altra banda, el Pearltrees és un programa que ens ajuda a agrupar tota la nostra informació al "núvol" i és una altra manera d'organitzar tot el nostre material.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada